Laden. Een ogenblik geduld.

Mediatype

Nieuwscategorie

Oriëntatie

Datum
Zeer grote brand automaterialenzaak AOB in Beesd

BEESD - Beesd – Donderdagavond is er een zéér grote brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg in Beesd. De brandweer is met groot materieel ter plaatse om de brand te bestrijden. De A2 is ter hoogte van Beesd afgesloten voor al het verkeer. De woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geeft aan dat er een explosie is geweest in het pand waarna er brand is uitgebroken. Wat er precies is ontploft is nog onduidelijk. TeamBrandOnderzoek (TBO) van de brandweer is ter plekke om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Momenteel zet de brandweer in op het redden van omliggende panden, het bedrijfsverzamelgebouw kan als verloren worden beschouwd. Getuigen melden dat er verschillende explosies zijn gehoord bij de brand. Hierom heeft de brandweer een cirkel van 200 meter rondom de brand ontruimd. Het gaat enkel om mensen op straat geeft de woordvoerder aan. Mensen die binnen deze cirkel wonen moeten binnenblijven. Aangezien het pand vlak aan de snelweg A2 staat is ook deze geheel afgesloten voor al het verkeer, voor het verkeer is een omleiding ingesteld. Vanwege de dikke zwarte rook is er een NL-Alert gestuurd naar omwonende. Er wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en eventueel ventilatie uit te zetten. Omwonende in de directe omgeving wordt geadviseerd binnen te blijven. De Veiligheidsregio geeft aan dat rook altijd schadelijk is, maar om uit te zoeken hoe schadelijk deze rook is zijn er meerdere meetploegen ingezet. Vanuit de regio zijn er veel brandweervoertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. Ook vanuit de Veiligheidsregio Utrecht is er materiaal aanwezig om te helpen blussen. Het zou gaan om ongeveer 25 brandweerkorpsen die ter plaatse zijn. Dit bestaat uit minimaal 12 blusvoertuigen maar ook verschillende hoogwerkers en grootwatertransporten. De bluswerkzaamheden zullen nog tot diep in de nacht en mogelijk zelf tot morgenvroeg bezig zijn. Op social media laat de Veiligheidsregio weten dat door deze bluswerkzaamheden de rook nog meer toe gaat nemen en er stankoverlast gaat ontstaan.

Er zijn geen items gevonden. Zoek opnieuw met een ander trefwoord.

LET OP: Om beelden te zien moet je ingelogd zijn.

Inloggen Account aanmaken
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.