Containers op de grensovergang: Nederlanders komen België niet meer in via sluiproutes

België heeft drastische maatregelen genomen om Nederlanders te weren uit hun land. Op de hoofdwegen worden controles uitgevoerd, op diverse sluiproutes zijn containers geplaatst om het overgaan van de grens überhaupt onmogelijk te maken. 

België heeft sinds vrijdagmiddag 15.00 uur aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het Nederlandse kabinet meldt dat de grenzen met België en Duitsland wel openblijven voor belangrijk transport. Dat zijn onder meer mensen die vanwege zorg voor familie of werk in België de grens over moeten, maar het kan ook de zorg voor dieren zijn. De politie in deze zone (Essen, Kalmthout, Wuustwezel) dringt erop aan altijd bewijsstukken mee te nemen om aan te tonen dat het bezoek aan België een dringende reden heeft. Werkgevers zouden die bijvoorbeeld kunnen verstrekken. Maar even de grens over gaan om te winkelen of tanken zit er niet meer in.