Vier tieners (16) beroven man in Oosterhout op klaarlichte dag na pinnen

OOSTERHOUT –¬†Een man van 45 is woensdagmiddag bij een pinautomaat van de Rabobank bij winkelcentrum Zuiderhout in Oosterhout beroofd van het geld dat hij net had gepind. Volgens de politie gaat het om een relatief klein bedrag dat de daders buitmaakten. Het slachtoffer werd beroofd door vermoedelijk vier jongens van ongeveer 16 jaar oud.

Toen het slachtoffer aan het pinnen was, stonden twee jongens met hun scooters rechts van de geldautomaat. Omdat de jongens zo dichtbij hem stonden, vroeg de man hen om wat afstand te nemen. Dit deden ze vervolgens ook, zo verklaarde hij aan de politie. 

Op dat moment was achter de man een derde jongeman gaan staan. Toen het slachtoffer het door hem gepinde geld wilde pakken, werd hij naar de grond getrokken. Mogelijk ging het hier om een vierde belager. Toen de man opstond, ontdekte hij dat het geld weg was en dat de jongens verdwenen waren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.