(VIDEO) Komend jaar geen verlichte trekkers door gemeente Drimmelen

DRIMMELEN – Deze winter rijdt er geen stoet met verlichte tractoren door de gemeente Drimmelen. Het evenement Tractors by Night gaat ‘wegens uiteenlopende omstandigheden’ niet door. Tractors by Night is in dertien jaar uitgegroeid tot een nieuwjaarstraditie in de gemeente Drimmelen. Iedere eerste vrijdag van het nieuwe jaar reden verlichte tractoren en andere landbouwvoertuigen door alle dorpskernen.

Komende januari zou het de veertiende editie zijn, maar deze gaat dus niet door. “Het is een weloverwogen besluit”, zegt José Mureau van Vrienden Van D’n Amerkant tegenover BN de Stem. Uitgebreid ingaan op de beslissing wil ze niet. “We hebben de activiteiten altijd met plezier georganiseerd en het was dankbaar werk om te doen. Maar eens moet je de knoop doorhakken en het besluit tot stoppen nemen, dit gezien de leeftijden van de organisatoren. En dat kun je het beste doen op het hoogtepunt.”