(VIDEO) Scooterrijder onderuitgereden door botsende auto in Oosterhout: ‘Negen van de tien rijden hier te hard’

OOSTERHOUT – Op de Strijenstraat in Oosterhout, ter hoogte van de Statendamweg, is maandagmiddag rond 17.10 uur een scooterrijder aangereden door een auto die tegen een andere auto botste. De scooterrijder raakte daarbij ernstig gewond.

Bij het ongeval waren twee auto’s en een scooter betrokken. Een geparkeerde auto was aan het wegrijden uit een parkeervak. De auto werd daarbij aangereden door een andere auto, die door de aanrijding op de kop op het wegdek terechtkwam. Daarbij raakte deze auto een tegemoetkomende scooterrijder, die zwaar ten val kwam. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Voor bewoners van de Strijenstraat is het ongeluk het zoveelste bewijs dat de weg onveilig is. ,,Negen van de tien rijden hier te hard”, aldus bewoner Boy Pastoor. ,,Gemiddeld wordt hier zestig, zeventig kilometer per uur  gereden. We zijn een jaar of twee bezig geweest om de straat veiliger te maken, met politie en gemeente. Maar dan zeggen ze dat het wel meevalt. De gemeente zegt ook niets te kunnen. Veel bewoners voelen zich niet serieus genomen.”

Tekst: BN de Stem