(VIDEO) Twee doden en gewonden bij felle woningbrand in Strijbeek

STRIJBEEK – Een felle brand heeft zaterdagavond kort voor middernacht een woning aan de Daesdonckseweg in de as gelegd. Bij de brand zijn 2 doden gevallen, vermoedelijk twee kinderen. Een derde kind kon samen met de vrouw bij wie ze sliepen – de oma van één van hen – ontsnappen. De vrouw en een vader raakten gewond. Over de ernst van de verwondingen en het aantal gewonden is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de politie waren alle drie de kinderen nog geen 10 jaar oud. De brand woedde in een houten woning in het bosgebied van Strijbeek.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Ook werden meerdere ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. Vanwege de afgelegen plek heeft de brandweer grote moeite om aan bluswater te komen. Een grote tankwagen kon maar moeilijk over het bospad bij de woning komen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie heeft de plek des onheils aangemerkt als plaats delict en zal onderzoek doen naar de toedracht van de brand.