(VIDEO) Zonnepanelen vatten vlam bij woningbrand in Werkendam

WERKENDAM –¬†Bewoners van de Floreffestraat in Werkendam zijn geschrokken van de woningbrand, donderdagmorgen bij hun in de straat. Bij de brand werden het dak en de zolder van het huis verwoest. Vermoedelijk werd het vuur veroorzaakt door kortsluiting bij de zonnepanelen op het dak.

De brandweer rukt donderdagochtend met meerdere voertuigen uit. Voorkomen werd dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning. De woning raakte door de brand zwaar beschadigt. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze oorzaak van de brand is geweest. Alles wijst er op dat het door of bij de zonnepanelen is ontstaan.

De woningbouwvereniging is een onderzoek gestart naar andere soortgelijke zonnepanelen op woningen in Werkendam. De Werkendamse Verwarmingscentrale, de installateur, is vrijdagmiddag begonnen met controleren van de zonnepanelen in de straat. Het gaat om enkele tientallen installaties.