(VIDEO) Appartementencomplex aan Oosterbeemd ontruimd na woning brand

OOSTERHOUT – Een appartementencomplex aan de Oosterbeemd in Oosterhout is in de nacht van woensdag op donderdag ontruimd nadat op de bovenste verdieping brand in een woning was ontstaan. Bewoners zagen aan de achterkant van het complex flinke rookontwikkeling en vuur. Zij hebben daarop de brandweer gealarmeerd. 

Omdat niet duidelijk was of er nog bewoners in de desbetreffende woning aanwezig waren werd direct opgeschaald naar een middelbrand en werd het gehele complex, zes woningen, ontruimd. Ook werden twee ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. Die laatste is voortijdig geannuleerd. 

De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse en hebben de brand geblust. De bewoner van de desbetreffende woning bleek op eigen kracht naar buiten te zijn gegaan. Er werd dus ook niemand meer in de woning aangetroffen. De woning is van binnen compleet door de brand verwoest, voor de bewoner zal Salvage worden ingeschakeld. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend, daar zal onderzoek naar gedaan worden. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.