Diverse politie-controles in wijken Oosterhout

OOSTERHOUT – De politie heeft donderdag in de probleemwijk Oosterheide in Oosterhout een grote controle gehouden. Dit omdat er eind mei veel onrust was in de wijk: auto’s waren beschadigd en ruiten ingegooid. Burgemeester Mark Buijs vroeg om extra agenten in de wijk, die vandaag werden ingezet.

,,Het doel was om vooral zichtbaar aanwezig te zijn, naar aanleiding van de recente vernielingen”, laat de politie weten. Burgemeester Mark Buijs vroeg om extra agenten na de onrust eind mei en kreeg die ook. ,,Het is enorm rot, wanneer andere mensen jouw spullen moedwillig stukmaken. Iedereen moet van andermans bezitting afblijven.”

Op onder andere de Beneluxweg, Van Veldekestraat, en Loevensteinlaan, werden controleplaatsen ingericht waarbij voertuigen en personen veelvuldig gecontroleerd werden. Ook werden er blaasproeven en speekseltests afgenomen van bestuurders waarbij de politie een vermoeden had van rijden onder invloed. Hierbij hebben zij diverse bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs, en is er diverse malen een (gebruikers)hoeveelheid drugs in beslag genomen. Verder is er een gesignaleerde aangehouden voor een openstaande vonnis, en zijn er voor lichtere verkeersovertredingen waarschuwingen gegeven. Het doel was om vooral zichtbaar en preventief aanwezig te zijn in de wijken Slotjes en Oosterheide, mede naar aanleiding van de vele recente vernielingen.

De actie was geslaagd en leverde veel positieve reacties op. Het is dan ook niet ondenkbaar dat soortgelijke acties in de nabije toekomst zullen volgen.